Časté močenie: aké môže mať príčiny a čo naňho pomáha?

Môže ísť o vážny problém alebo je na vine len dočasné prechladnutie? Časté močenie môže mať viacero dôvodov a my sme pre vás spísali tie najčastejšie.

Časté močenie: aké môže mať príčiny a čo naňho pomáha?

Pod častým močením rozumieme stav, kedy potrebujete ísť na toaletu viac než 7x denne, keď ste vypili cca 2 litre tekutín.Stretávajú sa s ním muži i ženy, svoju úlohu zohráva aj vek a životný štýl. Obvykle ide o súhru viacerých z nasledujúcich faktorov:

Prechladnutie a jeho vplyv na časté močenie

Vo chvíľach, kedy ľudský organizmus bojuje s infekciou alebo prechladnutím, má tendenciu odplavovať škodlivé látky z tela preč, čo sa deje potením a močením. Preto sa vždy odporúča zvýšiť pitný režim – aby sa tvorilo viac moču a telo sa lepšie čistilo. Z toho dôvodu nastáva časté močenie aj v prípade infekcie močových ciest. Možno povedať, že časté močenie je v tomto prípade vlastne žiaduce, ak by ste však mali akékoľvek podozrenie na to, že sa deje niečo neobvyklé, radšej sa obráťte na lekára.

prostata - ilustračný obrázok

Keď je na vine zväčšená prostata

Časté močenie u mužov spôsobuje bezpochyby zväčšená prostata. Problém je to hlavne technický: prostata je väčšia než inokedy a nevojde sa na svoje miesto. Tlačí na močové cesty, takže sa močový mechúr nevyprázdni dostatočne, čo vedie k neutíchajúcemu pocitu nutkania na močenie. Z určitého uhla pohľadu nie je dobré, aby moč v močovom ústrojenstve stagnoval príliš dlho. Potenciálne sa tam môžu množiť baktérie a moč sa viac koncentruje. To znamená, že ešte viac dráždi a podnecuje nutkanie ísť si odskočiť. 

O prostatu je dobré pravidelne sa starať približne od 40 rokov – dopĺňať vitamíny a minerály, ale aj iné prírodné výťažky na podporu prostaty. 

Časté močenie má aj ďalšie možné príčiny

Pokiaľ vás časté močenie trápi dlhodobejšie, na základe domnienok to určite nevyriešite. Na vine môže byť pitný režim obsahujúci veľa močopudných nápojov (káva, niektoré čaje a alkohol vrátane piva), ochorenia obličiek, pohlavné choroby alebo úzkosti a stres. 

V každom prípade nič nepokazíte, keď budete piť výhradne čistú vodu bez bubliniek, pokúsite sa upraviť svoj jedálniček do zdravšej podoby, doprajete si viac pohybu a skúsite obmedziť stres. Návšteva odborníka je určite tiež  na mieste – riešenie bude omnoho rýchlejšie a účinnejšie. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa