Stres a prostata: pre mužov nebezpečná kombinácia. Viete, ako sa jej vyhnúť?

Už ste uverili tomu, že stres je zabijakom zdravia? Hovorí sa o tom všade. Možno preto nám to príde už vlastne úplne normálne, a tak to prehliadame. Je vedecky dokázané, že stres veľmi negatívne ovplyvňuje zdravie a je pôvodcom mnohých chorôb. Výnimkou nie je ani spojenie stres a prostata.

Stres a prostata: pre mužov nebezpečná kombinácia. Viete, ako sa jej vyhnúť?

Stres súvisí predovšetkým so zväčšenou prostatou. Ak by sme sa pozreli na štatistiky, uvidíme, že muži, ktorí mali počas života náročné povolanie, bol na nich vyvíjaný enormný tlak alebo tí, ktorí dlhodobo žili v zložitej situácii, trpia na problémy s prostatou viac než tí, ktorí viedli pokojný život a dokázali si hravo poradiť so starosťami. 

Stres zhoršuje prejavy problémov s prostatou 

Náš duševný stav je jednoznačne príčinou mnohých chorôb. Okrem toho však zhoršuje aj to, ako sa prejavujú. Čím viac stresu máte, tým úmornejšie môže byť nutkanie na močenie počas noci.  Veľmi nepríjemné sú aj situácie (ako napríklad návšteva alebo čas strávený na úrade), kedy sa ocitnete bez možnosti pokojne si odskočiť na toaletu. Stres z toho, že na danom mieste WC nie je alebo by bolo trápne tak často odbiehať, muža nezriedka „pre istotu“ zavrie doma. Radšej nikam nejdú, ako by museli riešiť intímnu záležitosť súvisiacu s prostatou.  

stres a prostata - ilustračný obrázok

Toto je ďalší vedľajší účinok stresu:

Muži sa často snažia situáciu s prostatou vyriešiť tým, že obmedzia pitný režim, pretože si myslia, že budú na toaletu chodiť menej a vráti ich to do bežného života. To je však naozaj to najhoršie, čo môžete urobiť.

Čím koncentrovanejší moč je, tým viac dráždi receptory, ktoré vysielajú mozgu signál, že sa nám chce močiť.  

Močom sa navyše odplavujú škodliviny, čím sa čistia močové cesty. Čo si myslíte, že sa stane, keď budete na toaletu chodiť málo a moč bude vo vašej močovej sústave stagnovať? Problémy s prostatou sa väčšinou prehĺbia, stres sa opäť zvýši a muži sa tak dostávajú do väčšieho bludného kruhu, než v ktorom boli doposiaľ. 

Čo s tým? Dokážete so stresom zatočiť?

Málokedy si to pripustíme, ale pravdou je, že stres je do veľkej miery otázkou našej voľby. A presne o to by ste sa mali pokúsiť. Rozhodnite sa, na aké starosti sa naozaj môžete vykašľať. Opusťte situácie, ktoré vás stresujú. Dobre spite – to je skutočne účinný liek nielen na stres. 

Vždy pomôže dbať o svoje celkové zdravie. Vo chvíli, keď sa o seba začnete starať, sa začnú diať veci.

Doprajte si kvalitný pestrý jedálniček. Nepodceňujte spánok – iba počas neho sa naše telo dokáže zregenerovať a odplaviť odpadové látky. Skúste sa viac hýbať, začnite napríklad svižnými prechádzkami. A skúste si dopĺňať pár vitamínov a minerálov: na prostatu a mužské zdravie sú najdôležitejšie zinok a selén. Nájdete ich v produkte ProstaXin, ktorý je priamo určený na podporu zdravia prostaty. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa