Viete, aké vitamíny obsahujú rajčiny? Prekvapí vás, že sú skvelé na prostatu

Premýšľate niekedy nad tým, aký vplyv na vaše zdravie majú potraviny, ktoré bežne konzumujete? Je to len niečo, čo nám zaplní žalúdok alebo z nich môžete čerpať zdraviu prospešné látky? U rajčín je to jednoznačné: sú veľmi zdravé! Prečítajte si, aké vitamíny obsahujú.

Viete, aké vitamíny obsahujú rajčiny? Prekvapí vás, že sú skvelé na prostatu

Dve veľké rajčiny pokryjú dennú dávku vitamínu C

Približne 300 g dobre zrelých, kvalitných rajčín obsahuje prakticky celú dávku vitamínu C, ktorú by sme mali denne prijať. Dajte si ale pozor na tepelnú úpravu, tá vitamíny v paradajkách ničí. Vitamín C potrebujeme prijímať každý deň na podporu imunity, a keďže sa z tela pomerne rýchlo vylučuje, je potrebné jesť potraviny s obsahom vitamínu C každý deň. 

Rajčiny a vitamíny rozpustné v tukoch: na toto nezabúdajte! 

Okrem Céčka obsahujú rajčiny vitamíny E, A a K. Sú rozpustné v tukoch, čo znamená, že len vďaka prítomnosti tuku sa v tele vstrebávajú a využijú.

To je dôvod, prečo by sme si k rajčinám (ale, samozrejme, aj k akejkoľvek inej zelenine) mali dať zálievku s olejom alebo pečivo s maslom

Z minerálov v rajčinách nájdete hlavne draslík

V rajčinách sa nachádza horčík, fosfor i vápnik, jednoznačne však prevažuje zastúpenie draslíka. Draslík je potrebný k správnej funkcii svalov a nervovej sústavy. Keďže aj srdce je sval, ktorý je navyše bohato zásobený nervovými vláknami, zohráva draslík dôležitú úlohu pre náš najdôležitejší orgán. Nezabúdajte ho dopĺňať najmä vtedy, keď sa výraznejšie potíte alebo vás trápia hnačky.  

Rajčiny v sebe ukrývajú poklad: lykopén

Lykopén nie je nič iné, ako červené farbivo obsiahnuté v rajčinách. Tvorí sa hlavne v poslednej fáze dozrievania. Zároveň ide o silný antioxidant, takže bunky nášho tela chráni pred škodlivinami a je doslova elixírom mladosti.

Navyše je dokázané, že lykopén sa podieľa na zdraví prostaty a pomáha najmä v prípadoch zväčšenej prostaty. Rajčiny alebo doplnky stravy s lykopénom sú preto mimoriadne prínosné najmä pre mužov! 

paradajky

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa