Ako prebieha preventívne vyšetrenie prostaty? Vôbec sa nemusíte báť!

Odkladáte prevenciu, pretože sa bojíte, že príde niečo nepríjemné? Potom nemáte správne informácie. Zistite, ako funguje preventívne vyšetrenie prostaty a objednajte sa ešte dnes.

Ako prebieha preventívne vyšetrenie prostaty? Vôbec sa nemusíte báť!

Prečo by mal každý muž absolvovať preventívne vyšetrenie prostaty?

Pretože ak sa problém odhalí včas, riešenie je jednoduchšie, rýchlejšie a úplné vyliečenie je oveľa pravdepodobnejšie. Inými slovami, malý požiar uhasíte lepšie ako veľký. Prostatu môžu postihnúť zhubné aj nezhubné problémy. A keďže samovyšetrenie prostaty nie je v domácich podmienkach jednoduché, muži by mali radšej navštíviť odborníka. 

Požiadajte svojho obvodného lekára o odporúčanie alebo sa obráťte na urológa. Preventívne vyšetrenie prostaty je bezplatné a jediné, čo musíte urobiť, je pravidelne ho absolvovať približne po 45. roku života.

Odber krvi a samotné vyšetrenie

Ako prebieha vyšetrenie prostaty? Lekár ho vykonáva pohmatom cez konečník a trvá veľmi krátko, možno menej ako minútu. Samozrejme, vyšetrenie nebolí! Ďalšou možnosťou je kontrola ultrazvukom. Toto sa vykonáva najmä v prípadoch, keď už existuje podozrenie na nejakú nezrovnalosť. 

Jeho súčasťou je aj krvný test, pri ktorom sa sleduje PSA - prostatický špecifický antigén. Krvný test je nesmierne dôležitý. Vykonáva sa už niekoľko desaťročí a významne prispieva k včasnému odhaleniu rakoviny prostaty.

A nebude to trápne? Ani na to nemyslite! Preventívna prehliadka prostaty je pre lekára tou najbežnejšou záležitosťou. Ak sa do toho pustíte, pravdepodobne budete dokonca pochválení za starostlivosť o svoje zdravie.

Ako prebieha preventívne vyšetrenie prostaty?  - ilustračný obrázok

Za ako dlho sa dozviem výsledky?

Žiaľ, nedá sa to presne povedať, pretože každé pracovisko je zaťažené inak. Vo väčších mestách to zvyčajne trvá dlhšie, avšak nájdu sa aj výnimky. Môžete si byť však istí, že v prípade zistenia ochorenia vás nenechajú čakať. 

Ako prebieha vyšetrenie prostaty? Vo väčšine prípadov sa to tu končí. Ak krvné testy nevyjdú dobre alebo základné preventívne vyšetrenie prostaty preukáže nezrovnalosti, ide sa do väčších detailov. V závislosti od typu nálezu môže pacient podstúpiť magnetickú rezonanciu, CT vyšetrenie alebo biopsiu. Počas biopsie sa odoberie vzorka tkaniva a odošle sa na rozbor. 

Na záver treba zopakovať to najdôležitejšie: nebojte sa čo najskôr objednať na preventívne vyšetrenie prostaty. Všetci, ktorí absolvovali prvé stretnutie, sa zhodujú, že vytrhnutie zubu je oveľa horšie! 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa