Bylinky na močové cesty a návody, ako ich používať

Každý, kto už niekedy okúsil problémy s močovými cestami vie, že je to záležitosť nanajvýš nepríjemná. Účinnou pomocou pri akútnych aj chronickým problémoch môžu byť bylinky na močové cesty.

Bylinky na močové cesty a návody, ako ich používať

Problémy s močovými cestami sa môžu prejavovať rezaním, pálením či svrbením, nepríjemnými bolesťami pri močení alebo bolesťami v podbrušku. V moči sa tiež môže nachádzať krv alebo sa problémy začnú ozývať prostredníctvom zvýšenej teploty. 

Bylinky na močové cesty môžu byť prvým pomocníkom, po ktorom siahneme, avšak pri akomkoľvek podozrení na vážnejší stav odporúčame vyhľadať lekára. 

Osvedčené bylinky na močové cesty:

  • Praslička roľná – odporúča sa pitie čaju z prasličky roľnej. Táto bylina má močopudné a zároveň protizápalové účinky, čistí krv a má priaznivý vplyv na kardiovaskulárny systém. Na prípravu bylinnej zmesi na močové cesty budete okrem prasličky roľnej potrebovať aj stavikrv vtáčí, ľubovník bodkovaný a listy žihľavy.  
  • Brusnica veľkoplodá – brusnica je hádam najznámejšou bojovníčkou proti zápalu močových ciest. Brusnica zabraňuje baktériám, aby sa prichytávali na stenách močového ústrojenstva, nečistoty tak majú tendenciu ľahšie sa vyplaviť z tela. 
  • Žihľava dvojdomá – žihľava je známa ako omladzujúca bylina. Je potvrdené, že čistí krv a odporúča sa pri zápaloch, má diuretické, teda močopudné účinky. Čaj je možné pripraviť z jej listov, ako aj vňate. 
  • Kapucínka väčšia – táto nežná letnička je známa svojou chuťou pripomínajúcou reďkovku. Pôsobí močopudne a protizápalovo. Čerstvé kvety a listy použijeme do šalátov, byle môžeme naložiť do octu či alkoholu. Pre silnejší účinok ale radšej siahnite po tinktúre. Kapucínku je možné užívať opakovane ako prevenciu proti infekciám močových ciest. 

Čo si z byliniek pripraviť?

Lahodný brusnicový čaj - brusnica by nemala prejsť žiadnou tepelnou úpravou. Odporúčame preto takýto postup: listy brusnice (asi 20 g) nadrvíme a zalejeme studenou vodou (cca 0,5 l). Následne pridáme až 10 ml vinného octu a necháme pri izbovej teplote lúhovať až 24 hodín.
Potom v priebehu dňa vypijeme celý obsah výluhu, ideálne po jedle. Ďalšou možnosťou je rozmixovať plody brusnice a zaliať ich studenou vodou, pridať citrón a následne nechať macerovať. Výluh potom opäť postupne pite v priebehu celého dňa.
Obličková čajová zmes – Základná čajová zmes je vhodná na posilnenie obličiek a močového ústrojenstva.  Potrebovať budete 40 g sušenej vňate zlatobyle obyčajnej, 20 g sušenej prasličky a 20 g stavikrvu vtáčieho. 
Byliny zmiešame, zalejeme horúcou vodou s teplotou okolo 80 – 85 °C. Pijeme až 2x týždenne približne 1 liter čaju na celý deň. 

Zalievanie čaju s bylinkami na močové cesty
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa