Káva a prostata: prečo táto kombinácia príliš nefunguje?

Trpíte ťažkosťami s prostatou a neviete, aký pitný režim by ste mali dodržiavať? Keď si dobre vyberiete, čo budete piť, môžete svoje ťažkosti zmierniť. Hlavnými témami tohto článku budú káva a prostata.

Káva a prostata: prečo táto kombinácia príliš nefunguje?

Niektoré nápoje sú močopudné

Močopudné nápoje sú také, ktoré podnecujú tvorbu moču. Zabraňujú zadržiavaniu vody v tele, takže na toaletu chodíme častejšie a vylučujeme viac moču. V niektorých prípadoch je to žiadúce, pretože močom sa z tela odplavujú škodliviny, čo potrebujeme napríklad pri chorobe alebo keď riešime problémy so zavodnením a lymfou. V prípade problémov s prostatou ale tieto nápoje ešte viac podporujú nutkanie odskočiť si.

Typickými močopudné sú špeciálne bylinné čaje- s pŕhľavou, prasličkou alebo púpavou. Močopudne však pôsobia i alkoholické nápoje, najmä pivo, ale aj káva

Močopudné môžu byť i potraviny: koreňová zelenina, petržlenová vňať, červená repa, melón či špargľa. 

Káva a prostata - máte sa jej vzdať úplne? 

Samozrejme ide o to, koľko kávy vypijete a aká je silná.

Páni, ktorí pijú silnú čiernu kávu niekoľkokrát denne a majú ťažkosti s prostatou, by sa naozaj mali uskromniť.

Jedna alebo dve šálky kávy s mliekom sa na tom, koľkokrát pôjdete na toaletu zase až tak nepodpíšu. Je dôležité pozrieť sa na svoj pitný režim komplexne – čaje a sladené nápoje nahraďte čistou vodou. Maximálne obmedzte alkohol a svoje obľúbenej rannej kávy sa vzdávať nemusíte. 

Ako to vlastne je so zväčšenou prostatou? 

Prostata je malý orgán v tvare guľôčky, ktorý leží pri močovej trubici. S pribúdajúcim vekom má tendenciu zväčšovať sa. Vo väčšine prípadov to nepoukazuje na vážnu chorobu. Problém je v tom, že zväčšená prostata tlačí na močové cesty. Muži tak pociťujú nutkanie na močenie takmer nepretržite, v noci ich budí a zvyčajne sa na toalete nedokážu úplne vyprázdniť.

Problémy s prostatou obťažujú predovšetkým v zamestnaní ale aj v intímnom živote. Cieľom všetkých mužov by preto mala byť snaha udržať svoju prostatu v čo najlepšej kondícii.

prostata - ilustračný obrázok

Čo môžete pre svoju prostatu spraviť? 

Okrem zdravého životného štýlu všeobecne je to dostatok zinku a selénu. Zaujímavé je, jeho zdrojom sú paradajky, presnejšie lykopén – látka, ktorú obsahujú. Výborné výsledky majú aj výťažky z rastliny Serenoa plazivá. Moderné doplnky stravy na prostatu zvyčajne obsahujú kombináciu viacerých účinných látok, ktoré nepodporujú len prostatu, ale celkové zdravie. 

Samozrejmosťou by mala byť aj vlastná snaha – pokúste sa dostatočne spať, pohybovať sa na čerstvom vzduchu a obmedziť stres. Problémy s prostatou sa rovnako, ako každý iný neduh na tele i duši musia riešiť komplexne. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa