Na čo je dobrý zinok? Ovplyvňuje prostatu a prospieva každému mužovi

Účinky zinku sú jednoznačné. Vedeli ste napríklad, že je skvelým antioxidantom? Alebo že si ho naše telo nedokáže vytvoriť samo, takže je nevyhnutné ho dopĺňať stravou alebo doplnkami? Prečítajte si, na čo je zinok dobrý a odkiaľ ho získať.

Na čo je dobrý zinok? Ovplyvňuje prostatu a prospieva každému mužovi

Zinok ide ruka v ruke s testosterónom

Páni, zbystrite pozornosť. Zinok pomáha udržiavať normálnu hladinu testosterónu (mužského pohlavného hormónu) v krvi. Možno preto sa o ňom hovorí, že je to minerál mužov. S pribúdajúcim vekom testosterón klesá, čo so sebou bohužiaľ prináša nepríjemnosti. Môžu vás trápiť časté zmeny nálad, môžete sa cítiť vyčerpaní alebo v horšej fyzickej kondícii. Zinok však pomáha aj inak, preto čítajte ďalej!

Na čo je zinok dobrý?

  • prispieva k normálnej plodnosti a reprodukcii,
  • má pozitívny vplyv na prostatu a produkciu semena,
  • prispieva k procesu delenia buniek,
  • podieľa sa na normálnom metabolizme bielkovín, sacharidov, tukov a mastných kyselín,
  • prispieva k udržaniu normálneho stavu pokožky, kostí, vlasov a nechtov.

Zinok v našom jedálničku

Nájdete ho v živočíšnych a rastlinných produktoch. Jeho vstrebávanie je však ovplyvnené tým, aké ďalšie potraviny zaradíte do svojho jedálnička. Príliš veľa cukru, bieleho chleba alebo tuku znižuje vstrebávanie zinku, myslite na to. Príjem zinku by mal byť v ideálnom prípade pravidelný. Môžete si napríklad denne dopriať hrsť tekvicových semienok alebo poctivo užívať doplnky stravy

doplnok stravy

Aké potraviny sú bohaté na zinok?

Milovníci morských plodov si prídu na svoje. Mäkkýše (krevety, ustrice, mušle) obsahujú veľké množstvo zinku. Možno nemáte radi morské plody, možno ich jete len pri výnimočných príležitostiach. Prekvapivo ho však môžete nájsť aj v semienkach alebo orechoch. Najlepšie sú tekvicové semienka, pistácie alebo kešu oriešky. Navyše s nimi môžete začať deň, ak si ich pridáte do raňajkovej kaše. 

Pri raňajkách ešte chvíľu zostaneme, pretože za zmienku stoja aj pšeničné otruby alebo ovsené vločky. V kombinácii s vyššie uvedenými semienkami je to poriadna porcia zinku, čo myslíte? 

Kompletným zdrojom nielen bielkovín, ale aj zinku sú strukoviny. A aby sme nezabudli na milovníkov mäsa - aj hovädzie mäso obsahuje zinok. Samozrejme, ideálne je striedať zdroje zinku a mať naozaj pestrú stravu. 
V tomto článku ste sa dozvedeli, na čo je zinok dobrý. Ak máte pocit, že vám jeho doplnenie len prospeje, vyhľadajte kvalitný výživový doplnok so zinkom. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa