Nadmerné močenie – aké množstvo je ešte normálne a čo ho môže spôsobiť?

Vadí vám, že často chodíte na toaletu? Neviete, či je to ešte normálne? Nadmerné močenie nemusí znamenať nič vážne. Spísali sme, ako to s ním je:

Nadmerné močenie – aké množstvo je ešte normálne a čo ho môže spôsobiť?

Koľko prijmete, toľko vydáte

Aký je vlastne normálny výdaj moču? V podstate by sa mal rovnať tomu, čo vypijete. Keď za deň zvládnete 2 litre vody, zhruba toľko by ste mali aj vymočiť. Neodporúča sa piť menej, ani keď chcete obmedziť chodenie na toaletu. Močom sa totiž z tela odplavujú odpadové látky a je veľmi dôležité, aby sa organizmus pravidelne čistil. Koncentrovaný moč navyše dráždi a o to nutkavejšia je potreba odskočiť si. 

Pozor na alkohol

Alkohol, vrátane piva, pomerne často spôsobuje nadmerné močenie. Nejde len o objem samotného nápoja. Alkohol spôsobuje zvýšenú tvorbu moču, čo môže byť dôvodom, prečo musíte behať na toaletu častejšie. Samozrejme – je tu i ďalší vedľajší účinok- alkohol pôsobí veľmi negatívne, keď už máte nejaké ochorenie. 

muž pijúci pivo

Nadmerné močenie spôsobujú i lieky a choroby

To sú však veľmi špecifické prípady a pacient je vždy s takouto situáciou oboznámený lekárom. Vedľajším účinkom niektorých liekov môže byť zvýšená tvorba moču, rovnako sa môžu prejaviť i ochorenia ako smädka, zlyhávanie obličiek či cukrovka.

Vo väčšine prípadov je ale nadmerné močenie spojené najmä s vekom a zanedbanou životosprávou

Radšej sa zamerajte na zdravie svojej prostaty

Premýšľať nad tým, ako sa zbaviť nadmerného močenia by mala byť až vaša druhá starosť. Tou prvou je starostlivosť o prostatu. Tu totiž býva veľmi často tá pravá príčina. Prostata sa zväčšuje, tlačí na močovú trubicu a človek potom musí odbiehať na toaletu stále. To môže vytvárať dojem, že dochádza k nadmernému močeniu. V skutočnosti ale nejde o zvýšený objem moču, ale len o častejšie močenie

Na prostatu je výborný výťažok z rastliny menom serenoa plazivá. Tá pôsobí priaznivo na zväčšenú prostatu a naviac má pozitívny vplyv na celé močové ústrojenstvo. Ďalším pomocníkom je zinok, čo je prvok podporujúci mužské zdravie – najmä rozmnožovaciu a vylučovaciu sústavu. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa