Slabý prúd moču má viac príčin. Dajte si pozor na zdravie svojej prostaty!

V prvom rade musíme poznamenať, že sa problémy s močením môžu týkať mužov aj žien. V tomto článku sa venujeme predovšetkým tomu, keď sa objaví slabý prúd moču u mužov.

Slabý prúd moču má viac príčin. Dajte si pozor na zdravie svojej prostaty!

Čo môže zapríčiniť slabý prúd moču? 

Zhrubnutá prostata, ktorá tlačí na močovú trubicu 

Problém s priechodnosťou močovej trubice – napr. kvôli močovým kameňom 

Ochorenia, ktoré postihujú okrem iného močové cesty: pohlavné choroby, úrazy miechy, roztrúsená skleróza 

Ako už je vám asi jasné, slabý prúd moču môžeme do istej miery charakterizovať ako technický problém v močovej trubici. To je posledná časť močových ciest, pomyselný vodovod, ktorým sa moč odplavuje z tela von. Slabý prúd moču vzniká najčastejšie preto, že je močová trubica niečím utlačená/upchatá a tým sa zmenšuje miesto, ktorým môže moč prúdiť. 

Vymočenie trvá dlhšie, spôsobuje ťažkosti a veľmi často nie je možné vymočiť sa úplne. Zvyšok moču zostáva v močovom mechúre. 

Ako sme spomenuli, najrozšírenejšou príčinou utlačenia močovej trubice je zhrubnutá prostata. Leží hneď vedľa nej a ako sa zväčšuje, zaberá priestor svojmu okoliu. Medzi menej časté príčiny slabého prúdu moču patria močové kamene, ktoré fungujú ako zátka. 

Čo je na zadržiavaní moču najväčší problém? 

Močom sa organizmus prirodzene zbavuje odpadových látok a škodlivín.

Keď sa zamyslíte nad princípom, akým telo funguje, začne vám to dávať zmysel: odpadových látok sa chceme čo najrýchlejšie zbaviť, nie je dobré uchovávať ich v tele dlhšie. Môžu spôsobovať ťažkosti.

Čím dlhšie zadržujeme moč, tým viac sa môžu množiť baktérie, ktoré spôsobujú zápal močových ciest. Zároveň sa zvyšuje koncentrácia moču, čo znamená, že je dráždivejší pre nervový systém, ktorý do mozgu vysiela signál, že sa vám chce na WC. Potom trpíme neustálym nutkaním na močenie. 

Ľudia, ktorí majú problémy s močením, často volia to najnešťastnejšie riešenie: rozhodnú sa menej piť. Tým však docielia presný opak toho, čo potrebujú. Práve vďaka dostatočnému pitnému režimu sa z tela môžu odplavovať odpadové látky. Stručne povedané, keď chodíme málo na toaletu, podporujeme tým len zhoršenú funkciu močových ciest. 

Trénujte svaly panvového dna 

Verte, že posilnenie svalov panvového dna vám môže veľmi pomôcť (a to nielen s problémami s močením). V oblasti panvy je veľa malých svalov, ktoré fungujú aj ako zvierače. Majú schopnosť zadržať močenie, kým dôjdeme na toaletu. Ak tieto svaly ochabnú, asi si domyslíte, čo sa stane. Problémy so zväčšenou prostatou síce cvičenie svalov panvového dna nevyrieši, ale pre oblasť celého mužského zdravia ide o doplňujúcu starostlivosť, ktorá je zadarmo, ale zároveň nesmierne prospešná. 

Ako sa dá riešiť slabý prúd moču? 

V tomto prípade skutočne musíte nájsť príčinu. Ak je to zväčšená prostata, môžete svoj jedálniček doplniť o rastlinné výťažky, ktoré pomáhajú udržiavať prostatu zdravú. Je to napríklad serenoa plazivá, vitamín E, zinok, selén a rozhodne nič nepokazíte čajom zo žihľavy, ktorý je výborný na prečistenie močových ciest. 

Pretože aj zväčšená prostata môže mať viac príčin, ktoré odhalí len lekár, určite nepodceňujte preventívne prehliadky u urológa. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa