Účinné cviky na prostatu? Jednoznačne posilňovanie panvového dna!

Áno, aj muži majú panvové dno. A to má mnoho spoločného aj s močením. Pokiaľ chcete do svojho režimu zaradiť cviky na prostatu, určite by ste mali začať s posilňovaním panvového dna.

Účinné cviky na prostatu? Jednoznačne posilňovanie panvového dna!

Čo je to panvové dno?

Môžeme si ho predstaviť ako pletenec svalov, ktorý vypĺňa priestor spodnej časti panvy. Vzdialene pripomína napríklad volejbalovú sieť, ktorá je pružná a pomáha udržať orgány na svojom mieste. Svaly panvového dna však nie sú len oporou. Bez nich by nefungovali ani zvierače a paradoxne nás práve kvôli ochabnutému panvovému dnu môže bolieť chrbát.

V tomto článku sa zameriame najmä na to, ako súvisí panvové dno s inkontinenciou.

Hľadáte cviky na prostatu, pretože máte problémy s močením? 

Cvičenie je jednoznačne výborný prostriedok, ako si pomôcť. Chce to nielen výživové doplnky na prostatu, ale kompletne sa zamerať na zdravší životný štýl. Prostata sa sama o sebe precvičovať nedá,  keďže je to žľaza. Potrebné je posilňovať celé panvové dno. Vďaka tomu sa obnoví jeho schopnosť lepšie zadržať moč. 

Zabudnite na prerušované močenie alebo zatínanie svalov, ako sa odporúčalo v minulosti. Svaly panvového dna sú uložené v troch vrstvách a musíme vedieť, ako ich všetky precvičiť. Prerušované močenie na to nie je vhodné. Radšej sa naučte dýchať cez bránicu – to je úplný základ pre zdravé panvové dno.

Chce to lekciu u odborníka

Mnoho fyzioterapeutov sa už dnes špecializuje priamo na oblasť mužského či ženského zdravia. Cviky na panvové dno nie sú vôbec zložité, len nám ich najskôr musí predviesť niekto, kto tomu rozumie. Obvykle je potom potrebné cvičiť dvakrát denne v pohodlí domova.

Často ide o jemné pohyby panvou, krúženie bokmi alebo cvičenie s pomôckami, ako je vankúš. Určite sa nemusíte obávať, že by ste sa pritom zapotili.

Čo ďalšie pomáha na prostatu?

Ako sme už spomenuli, je skvelé kombinovať cviky na prostatu a výživové doplnky s obsahom zinku a výťažkom z rastliny Saw palmetto, alebo Serenoa plazivá. Muži s tím môžu začať už po štyridsiatke, aby podporili zdravie svojej prostaty. Pozrite sa tiež na ďalšie tipy pre mužov, o ktorých píšeme na našom blogu.  
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa