Za časté močenie v noci obvykle môže zväčšená prostata

Chodíte na toaletu viac, ako by ste chceli? Narúša časté močenie v noci váš spánok v noci? Najčastejšou príčinou býva zväčšená prostata. Vyskúšajte naše tipy, ako s týmto problémom bojovať.

Za časté močenie v noci obvykle môže zväčšená prostata

Čo je to zväčšená prostata? 

Zväčšená prostata je stav, kedy dochádza k namnoženiu stavebných buniek prostaty. Samo o sebe by to nepredstavovalo vážny problém. Čím je však veľkosť prostaty väčšia, tým horšie sa zmestí na svoje miesto a kvôli tomu utláča svoje okolie. Najzásadnejší vplyv má na močové cesty – z tohoto dôvodu sa močový mechúr nedokáže kompletne vyprázdniť a zostáva v ňom moč, ktorý dráždi.

Najväčšou nepríjemnosťou je časté močenie v noci, keďže ovplyvňuje spánok a z dlhodobého hľadiska spôsobuje vyčerpanie

Prečo nie je dobré obmedzovať pitný režim?

Mnoho ľudí napadne, že keď budú menej často piť, budú aj menej často chodiť na toaletu. Je to síce čiastočne pravda, ale celkovému zdraviu to neprospieva. Močom sa zas z tela odplavujú odpadové látky a vďaka dostatočnej hydratácii dochádza k distribúcii živín do celého tela. Okrem toho spôsobuje nedostatočný pitný režim malátnosť a bolesť hlavy. 

Pred spánkom je dobré pitný režim obmedziť, ale vynahradiť  by sme si to mali počas dňa. Čím menej pijeme, tým koncentrovanejší je moč, a o to viac trpíme nutkaním na močenie. 

Zväčšeniu prostaty sa snažte predchádzať

Každý muž by mal navštevovať pravidelné preventívne prehliadky, ktoré dokážu odhaliť problémy v začiatku. Prostata sa môže zväčšovať už po štyridsiatke, preto si nemyslite, že je to záležitosť starších mužov! Dôležitý je zdravý životní štýl – veľký vplyv na prostatu má aj fajčenie a alkohol. 

Čo robiť, keď vás už problémy ako časté močenie v noci stretli? Veľmi dobre pôsobí výťažok z rastliny serenoa plazivá (Saw Palmetto), ktorý má skvelé výsledky na zväčšenie prostaty. Je možné užívať kapsule so sušeným extraktom, najlepšie dlhodobo. A čo sa mužského zdravia týka, základným minerálom je zinok. Prospieva pohlavnému a močovému ústrojenstvu a nakoľko ho máme v jedálničku pomerne málo, odporúčame zinok doplňovať dlhodobo. 

Saw Palmetto
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa