Prostata a pivo - táto kombinácia nejde dohromady!

Alebo to nebude také horúce? V tomto článku sa dozviete, či ide zväčšená prostata a pivo dohromady alebo naozaj nie je dobrý nápad piť pri problémoch s močovými cestami alkohol.

Prostata a pivo  - táto kombinácia nejde dohromady!

Čo je vlastne zväčšená prostata? 

Prostata je žľaza, ktorá má dočinenia ako s močovým, tak s pohlavným ústrojenstvom. Produkuje prostatický sekrét a bežne je veľká asi ako gaštan. Dá sa povedať, že prvú polovicu života muž ani nevie, že takýto orgán má.

Počas stredného veku sa však často prihlási o slovo. Má tendenciu sa zväčšovať, na čo má vplyv mnoho faktorov, alkohol nevynímajúc. Keď sa prostata zväčší, začne utláčať svoje okolie.

Spoznáme to podľa toho, že potrebujeme častejšie navštevovať toaletu, nedokážeme sa kompletne vyprázdniť alebo trpíme neustálym nutkaním na močenie. To všetko ovplyvňuje osobný i pracovný život a do slova to dokáže otráviť deň. 

Aký vplyv má na prostatu alkohol?

Veľmi negatívny, tak ako aj na všetky ostatné orgány. Bohužiaľ, v našej spoločnosti panuje veľmi otvorený postoj ku konzumácii alkoholu a pitie sa bagatelizuje. Pred zdravotnými komplikáciami sa zatvárajú oči alebo sa zvalia na iné dôvody. 

Alkohol jednak prispieva k zväčšeniu prostaty, teda k vzniku problému ako takému. Je nutné podotknúť, že existujú omnoho vážnejšie diagnózy, ktoré môže alkohol zapríčiniť! Okrem toho však pitie alkoholu prehlbuje prejavy sprevádzajúce zväčšenú prostatu a zaťažuje ju. 

prostata - ilustračný obrázok

Prostata a pivo – je to menšie zlo?

Bohužiaľ nie. Pivo možno môžete považovať za miernejší variant, pretože je slabší než tvrdý alkohol, ale je potrebné si uvedomiť, že ho vypijeme viac. Navyše v mnohých domácnostiach panuje zvyk konzumovať pivo namiesto vody počas celého dňa. Alkohol v pive tiež pôsobí močopudne a muž trpí ešte väčším nutkaním na močenie než predtým. 

Prostata a pivo skrátka nejdú dohromady. Bez výčitiek si ho dajte na oslave, ale pokiaľ trpíte na problémy s prostatou, pitím piva si zarábate na ich zhoršenie. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa