Aké má zväčšená prostata prejavy? Možno sa to týka aj vás!

O intímnych problémoch sa často nehovorí. Pravdou však je, že na prostatu trpí viac než polovica mužov nad 60 rokov. Prečítajte si, aké má zväčšená prostata prejavy a ako situáciu riešiť:

Aké má zväčšená prostata prejavy? Možno sa to týka aj vás!

Čo je to zväčšená prostata?

Dochádza k množeniu buniek prostaty, a tá jednoducho povedané rastie do väčších rozmerov. A hoci nejde o zhubný problém, spôsobuje mnoho nepríjemností. Podľa štatistík trpí na zväčšenú prostatu väčšina mužov po sedemdesiatke. 

Zväčšená prostata svojou veľkosťou tlačí na svoje okolie a kvôli tomu nemôže moč prúdiť tak, ako doposiaľ. V krajných prípadoch odchádza iba po kvapkách a muž pociťuje neustály tlak na močový mechúr a nutkanie ísť na toaletu.

Ide zároveň o problém sociálny – páni radšej nikam nechodia, pretože majú strach, či na danom mieste bude možnosť odskočiť si. 

Aké má zväčšená prostata prejavy?

Ako sme spomínali, najnepríjemnejšie je neutíchajúce nutkanie na močenie. Moč, ktorý sa zhromažďuje v močových cestách, pôsobí dráždivo. Problémy sa môžu stupňovať v noci, čo narúša spánok a prichádzajú ďalšie problémy, ako je následná únava a vyčerpanosť. Samotné vyprázdňovanie je potom komplikované – skrátka je tu mechanická prekážka a snaha niekedy bohužiaľ nestačí. 

Môže sa zväčšená prostata týkať aj vás? 

Rizikovým faktorom je vek, čo nikto z nás ovplyvniť nedokáže. Ďalej to môže byť dedičnosť, iné ochorenia a rozhodne aj životospráva. Problémom s prostatou výrazne napomáha fajčenie a pitie alkoholu. 

Prostata začína mužov trápiť okolo 50-60 roku života, výnimkou však nie sú ani mladší muži. Preto je také dôležité začať sa starať o mužské zdravie včas. Ideálne je dopĺňať základné minerály, ako je napr. zinok. Spoľahnúť sa tiež môžete na bylinky

vchod na toaletu

Na prostatu zaberá príroda

Okrem spomenutého zinku odporúčame vyskúšať výťažok z rastliny serenoa plazivá alebo saw palmetto. Ide o palmu, ktorá priaznivo pôsobí pri zväčšení prostaty a ešte skôr podporuje aj funkcie močových ciest. Serenoa sa užíva vo forme kapsúl s pomletým práškom z rastliny. Spoľahnúť sa na ňu môžu aj muži, ktorých zatiaľ netrápia žiadne problémy. Serenoa aj zinok podporujú vylučovaciu i rozmnožovaciu sústavu tak, aby zostala zdravá čo najdlhšie.  
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa