Akú by mala mať prostata veľkosť? Ideálne ako gaštan.

Prostata je ústredným orgánom mužského zdravia. Kde sa nachádza, na čo slúži, a akú má mať prostata veľkosť? Všetko sa dozviete v našom zhrnutí:

Akú by mala mať prostata veľkosť? Ideálne ako gaštan.

Ako vyzerá prostata?

Prostata má guľovitý tvar a leží v panve. Ide o mužský orgán, ktorý okrem iného produkuje tekutinu vyživujúcu spermie. Mnoho mužov o nej vlastne skoro nič nevie dovtedy, než sa ozvú prípadné problém s močením spôsobené zväčšenou prostatou. Akú by teda správne mala mať prostata veľkosť?

Za normálnych okolností má prostata veľkosť asi ako gaštan alebo vlašský orech. Vo zväčšenej forme však môže dosahovať aj veľkosť citróna. 

Prostata je žľaza, ktorá viac než iné časti tela trpí s narastajúcim vekom. Odhaduje sa, že u 60 % mužov po šesťdesiatke sa objavia problémy spôsobené zväčšenou prostatou.

Problémy s vyprázdnením i otravné nočné vstávanie

Z akého dôvodu vadí, keď sa prostata zväčší? Existuje zväčšenie v dôsledku zhubného ochorenia, čo pochopiteľne nemožno neriešiť. Ale prostata sa zväčšuje aj bez toho, že by to znamenalo vážnu chorobu. Problém je v tom, že jej veľkosť začne tlačiť na močové cesty. To so sebou prináša problémy s močením. Nemožno sa vymočiť naraz, moč odchádza po kvapkách. To je sprevádzané nepríjemným nutkaním na močenie. Ešte horšie je nočné močenie, čo komplikuje aj intímny život.

Problémy so zväčšenou prostatou narušujú bežné bytie aj spoločenské aktivity. Je škoda nechať si obťažovať život. Myslite na zdravie svojej prostaty, páni!

Čo sa dá robiť na kondíciu prostaty?

Dôležité je začať myslieť na to včas. Už okolo štyridsiatky zhodnoťte svoj zdravotný stav s lekárom a podniknite potrebné kroky. V takej chvíli stačia drobné zmeny životného štýlu. 

Na zdravie prostaty je dobrý zinok a selén. Snažte sa jesť potraviny bohaté na tieto prvky, alebo si zvoľte vhodný výživový doplnok pre prostatu. Dostatočne pite, nestresujte sa. Aj duševné zdravie má na naše telo obrovský vplyv!

Ak už ste vo fáze, keď nejaké problémy riešite, opäť odporúčame zinok a selén. Zaujímavá je tiež rastlina Serenoa plazivá (Saw palmetto). Má priaznivý vplyv pri zväčšení prostaty a je možné ju tiež užívať vo forme výživových doplnkov.

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa