Cesnak a prostata – babská rada, alebo zaručený liek?

Mnoho ľudí sa rado ohľadne zdravia spolieha na silu prírody a ľudové rady. Súvisia spolu cesnak a prostata? A čo skutočne podporuje jej zdravie? Čítajte ďalej.

Cesnak a prostata – babská rada, alebo zaručený liek?

Máme veriť viac bylinkám než liekom? 

Už na začiatku je vám asi jasné, že odpoveď nebude jednoduchá. Mnoho rastlinných výťažkov má vedecky potvrdený efekt. V prípade prostaty je to napr. exotická rastlina Serenoa plazivá, známa tiež ako Saw papmetto. Ukázalo sa, že má priaznivý vplyv pri zväčšení prostaty. 

Okrem toho ale poznáme stovky bylín, o ktorých si myslíme, že nám v niečom konkrétnom pomôžu, ale v skutočnosti nebol tento vplyv nijako preukázaný. Z toho vyplýva, že bylinky majú svoju moc, ale patria do rúk odborníka. Cesnak a prostata patria do tejto skupiny. Viac sa o cesnaku rozhovoríme nižšie.

Treťou rovinou tejto problematiky sú lieky. Pri tých platí, že by sme mali dodržiavať dávkovanie a riadiť sa pokynmi lekára. Lieky nie sú bonbóny. Aj keď je možné vziať do úvahy pravidlo Ver, a tvoja viera ťa uzdraví, pri liekoch je predsa len spoľahlivejší výsledok, než pri rastlinách.

Zaujímavosť: bolo vedecky preukázané, že placebo môže mať v niektorých prípadoch rovnaký efekt, ako tradičná liečba. Situáciu ale nemožno generalizovať a pri každej problematike sa bude štatistika líšiť.

starší pán - ilustračný obrázok

Čo môžeme čakať od cesnaku a čo nie?

Babské rady veľakrát hlásajú kuriozity. Často sa verí, že cesnak je lepší než antibiotikum (z toho vychádza napr. recept na židovský penicilín, ktorého spoľahlivosť nikdy nebola potvrdená) alebo že dokonca predchádza rakovine. Cesnak a prostata bohužiaľ nemajú žiadnu súvislosť a v žiadnom prípade, prosím, nespoliehajte na to, že konzumácia cesnaku je prevenciou zhubných ochorení. 

Čo je však pravda? Cesnak je veľmi zdravý! Obsahuje vitamíny A, C a B a tiež vápnik alebo selén.  Vzhľadom na to, že vďaka jeho štipľavej aróme ho dokážeme zjesť obmedzené množstvo, sa na neho ako na spoľahlivý zdroj vitamínov a minerálov spoľahnúť nemožno.

Ako teda podporiť zdravú prostatu?

Prostata je malý orgán, ktorý má za úlohu produkovať tekutinu pre výživu spermií. Obvykle ju máme v povedomí kvôli tomu, že muži v pokročilejšom veku trpia na jej zväčšenie a s tým spojené nepríjemné problémy. 

Zväčšená prostata so sebou nesie problémy s vyprázdňovaním, nepravidelné a nočné močenie a spoločenský diskomfort. 

Pre prostatu ako orgán je dôležitý zinok a selén. Má pozitívny dopad na udržanie normálnej hladiny testosterónu. Zinok a selén sa odporúčajú dopĺňať už približne po štyridsiatke. Okrem vplyvu na prostatu sú vynikajúce pre celkové zdravie. Zinok podporuje imunitný systém a doplniť ho môžete potravinami bohatými na zinok, alebo výživovými doplnkami pre mužské zdravie.

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa