Odporučili vám cviky na inkontinenciu? Určite sa nechajte viesť odborníkom

Únik moču trápi mnoho mužov i žien. Riešení sa ponúka hneď niekoľko. Veľakrát stačia len cviky na inkontinenciu, ale aj tie by ste sa mali naučiť od skutočného odborníka, aby ste si neublížili.

Odporučili vám cviky na inkontinenciu? Určite sa nechajte viesť odborníkom

Tajomstvo ukryté v panvovom dne

Tzv. panvové dno je oblasť, o ktorej toho veľa nevieme, dokiaľ nás nezačnú trápiť problémy. Nachádza sa tu mnoho menších svalov v niekoľkých vrstvách. Tie navzájom spolupracujú a za úlohu toho majú vážne veľa.

Vďaka panvovému dnu:

  • Môžeme správne dýchať, pretože spolupracuje s bránicou.
  • Máme kvalitné držanie tela.
  • Máme dobrý intímny život, ak nie je panvové dno oslabené či preťažené.
  • Môžeme vyriešiť problémy s inkontinenciou alebo aj bolesti chrbta.

Panvové dno totiž úzko súvisí so stredom tela, dýchaním i chôdzou. Akákoľvek nerovnováha sa prejaví napríklad bolesťou či tlakom, alebo preťažením konkrétneho svalu. Cviky na panvové dno preto môžeme vykonávať, aj keď problémy nemáme a to preto, aby sme ho uvoľnili.

Panvové dno môže byť oslabené i preťažené

Vždy je to o svaloch celého tela. V stručnosti povedzme, že chybným pohybom prestávame používať niektoré svaly, a pohyb docielime ,,odbočkou“ cez iný sval. Ten má mať pôvodne inú funkciu, a tak ho posilňujeme na úkor toho prvého. To sa časom môže zafixovať a naraz napríklad veľmi vystrkujeme zadok počas chôdze. Problémy poznáme až po čase a samé nezmiznú. 

Oslabené, alebo naopak preťažené panvové dno má vplyv na vylučovanie. Tak na zápchu, ako aj na problémy s inkontinenciou. U žien tiež na gynekologickú oblasť. Často sa hovorí o oslabených svaloch panvového dna. Je škoda, že už sa nespomína fakt, že môže byť aj preťažené. Ďalšie neadekvátne cviky na inkontinenciu by ho mohli ešte viac zaťažiť a preto odporúčame poradiť sa s odborníkom!

prostata

Cviky na inkontinenciu sú aj relax

Cvičenie panvového dna má mnoho podôb. Obvykle prebieha v ľahu a je dosť nenápadné. Je potrebné venovať sa všetkým skupinám panvových svalov, aj tým hlbokým. Veľakrát sa totiž posilňujú len vonkajšie skupiny, ktoré pomáhajú ako zvierače. Z dlhodobého hľadiska to ale nestačí.

Cviky na inkontinenciu môžu byť až neznateľné pohyby panvy. Nemusíte sa báť, že by ste cvičili málo. Napokon, skúsený terapeut vám všetko vysvetlí. 

Čo ešte pomôže s únikom moču? Bylinky na inkontinenciu

Zamerajte sa na zdravie svojej prostaty a to najmä v čase, keď vás zatiaľ nič netrápi. Pre zdravú prostatu je dobré mať dostatok zinku a selénu. Majú tiež priaznivý vplyv na plodnosť. Pri zväčšení prostaty je vynikajúca rastlina s názvom Serenoa repens (palma plazivá). Jej výťažok môžete užívať napríklad v kapsulách.

Dôležitý je tiež pitný režim, a to dlhodobo. Mal by sa skladať hlavne z čistej vody. Najmenej dva litre tekutín denne pomôžu z tela odplavovať odpadové látky a dostatočne ho hydratovať.

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa