Urologické vyšetrenie mužov: lekára by mali navštíviť všetci muži po päťdesiatke

Ak sa problém odhalí včas, výrazne tým rastie šanca na jeho úspešné vyriešenie. Preventívne urologické vyšetrenie mužov by sa malo stať pravidelnou zastávkou všetkých pánov už v strednom veku.

Urologické vyšetrenie mužov: lekára by mali navštíviť všetci muži po päťdesiatke

Čo sa dá odhaliť? 

Na prevenciu na urológiu najčastejšie mierime preto, aby sa zistila zväčšená prostata. Dôvody zväčšenia potom môžeme rozdeliť na zhubné a nezhubné. Okrem toho sú častým nepríjemným problémom močové kamene, prítomnosť krvi v moči alebo pálenie pri močení, ktoré obvykle znamená zápal močových ciest. Na spomínané problémy ale nečakajte. Preventívna prehliadka na urológii by mala prebehnúť aj vo chvíli, keď sa cítite úplne zdravo.

Pamätajte, že mnoho chorôb nebolí a nie sú vidieť. Nenechajte to zájsť ďaleko a radšej navštívte prevenciu 10× „zbytočne“, než raz neskoro.

Koho sa to týka?

Urologické vyšetrenie mužov sa týka úplne každého. Rovnako, ako by mali ženy raz ročne navštíviť gynekológa, mali by páni zamieriť na urológiu. Stále sa vedie debata, od kedy by to malo byť samozrejmosťou. Niektoré zdroje uvádzajú vekovú hranicu 50 rokov, iné ale už po 35 roku života. Prevencia je od toho, aby sa zabránilo rozvoju vážnych problémov a podnikli sa kroky na to, aby ani žiadne problémy vzniknúť nemuseli. Preto nie je nikdy príliš skoro. 

Ako to prebieha?

Pre mnoho ľudí je prekážkou strach z vyšetrenia. Vaši známi, ktorí už na preventívnej prehliadke na urológii boli, určite potvrdia, že to nie je nič hrozné. Návšteva zubára býva horšia.

Obvykle je pri urologickom vyšetrení mužov potrebné odobrať vzorku moču a krvi. Ďalej je to vyšetrenie ultrazvukom a prípadne pohmatom cez konečník. Práve tento krok býva najväčším strašiakom. Pritom nie je pravidlom, že sa robí vždy.

Pred návštevou lekára sa pokúste spomenúť si na rodinnú anamnézu. Na mieste môže byť problém spomenúť si rýchlo na zdravotný stav rodičov alebo súrodencov, tieto informácie sú ale veľmi dôležité. 

Návštevu akejkoľvek preventívnej prehliadky nie je múdre odkladať. Navyše môže byť aj štedro odmenená – väčšina poisťovní prispieva na zdravotné benefity. Podmienkou je práve dodržiavaná prevencia. 


ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa