Viete, kde sa nachádza prostata a prečo by sa o ňu mali všetci muži po štyridsiatke zaujímať?

Malý, ale veľmi dôležitý orgán. Prečítajte si, kde sa prostata nachádza, ako sa o ňu správne starať a prečo sa jej stavom zaoberať už v strednom veku.

Viete, kde sa nachádza prostata a prečo by sa o ňu mali všetci muži po štyridsiatke zaujímať?

Na čo mužom slúži prostata? 

Predstojná žľaza, čiže prostata, patrí medzi dôležité súčasti močového a reprodukčného ústrojenstva. Vytvára tekutinu, ktorá je výživou pre spermie. Vytvára sa už pred narodením a najviac je potrebná pochopiteľne v plodnom období života.

Zatiaľ čo v dvadsiatke váži prostata okolo 20 gramov, v seniorskom veku to môže byť 100 gramov a viac. 

Kde sa prostata nachádza? 

Prostata sa nachádza v panve. Má guľovitý tvar a pri bežných okolnostiach je veľká asi ako gaštan. Určite už ste počuli termín zväčšená prostata. To je stav, keď sa bunky prostaty pomnožia a ona sa tým pádom zväčší, dokonca až na veľkosť citróna. 

Pretože prostata leží pri močovej trubici a ďalších častiach vylučovacieho ústrojenstva, začne svoje okolie utlačovať. Vadí to najmä spomínanej močovej trubici – moč ňou totiž už nemôže plynulo odchádzať, pretože utlačenie ovplyvní jej priemer. To vedie k tomu, že sa muž nedokáže kompletne vyprázdniť, moč odchádza po častiach a veľmi nepríjemné je potom neustále nutkanie na močenie. 

spermia - ilustračný obrázok

Tipy na dôležité minerály

Podobne ako iné orgány, potrebuje prostata na svoje správne fungovanie výživu. V tomto prípade je to zinok a selén. Zinok prispieva k normálnej plodnosti a reprodukčnej schopnosti a pre muža je to snáď ten najdôležitejší prvok. Všeobecne vzaté má mnoho benefitov, od podpory imunity až po pozitívny vplyv na kvalitu vlasov a kože. 

Selén na tom nie je o nič horšie. Podporuje tvorbu spermií a je tiež dôležitým antioxidantom – chráni bunky pred oxidatívnym stresom. 
Čo sa týka samotného zväčšenia prostaty, skutočne dobre pôsobí bylina s názvom Serenoa plazivá. Ide o druh malej palmy, ktorá pomáha udržiavať funkciu močového ústrojenstva a v neposlednom rade tiež podporuje rozmnožovacie schopnosti.
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa