Aké bylinky môžu obsahovať čaje na prostatu?

Keď nás trápia drobné zdravotné problémy, radi najskôr siahneme po sile prírody. Viete, čo najlepšie pomáha na močové cesty a ako si správne pripraviť domáce čaje na prostatu?

Aké bylinky môžu obsahovať čaje na prostatu?

Žihľava nie je žiadna burina  

Často sa jej chceme na záhrade zbaviť. Napadlo by vás však, že má vynikajúce čistiace účinky na celé močové cesty? Ideálne je popíjať žihľavový čaj na jar. V tomto období je žihľava najsilnejšia a náš organizmus potrebuje vzpruhu. Žihľavu zbierame pred časom kvitnutia  a rozhodne odporúčame nasušiť si ju na zimu. 

Vŕbovku pestujte nielen kvôli prostate

Svojimi kvetmi totiž okrášli každý záhon. Rastie voľne, ale aj z vlastného výsevu. Takmer vždy ju obsahujú čaje na prostatu z lekárne, nakoľko je skvelá na podporu obličiek, močového mechúra i na samotnú prostatu.

Vŕbovka sa užíva hlavne na problémy spojené so zväčšenou prostatou

Bylinky na prostatu nemusia byť len v čaji

Výťažok zo sušených rastlín má skvelú účinok aj vo forme kapsúl. Pokiaľ nemáte radi chuť bylinných čajov, je to pre vás skvelá alternatíva. Ostatne, napr. z rastliny serenoa plazivá sa čaj ani pripraviť nedá, napriek tomu, že má pozitívny vplyv na zväčšenie prostaty. Serenou plazivú (Saw palmetto) vyskúšajte napríklad v produkte ProstaXin, ktorý okrem nej obsahuje aj zinok – najdôležitejší minerál na mužské zdravie. 

Saw palmetto

Ako správne pripraviť čaje na prostatu

Bylinky na mnoho ľudí pôsobia tak, že sa nimi nedá nič pokaziť. Pravdaže, nie sú to lieky, účinné látky však obsahujú a pri nesprávnej konzumácii nám môžu aj uškodiť. Pokiaľ sa chystáte pripraviť si zložitejšiu kombináciu byliniek, je dobré poradiť sa s niekým, kto tomu rozumie a nepreceňovať sa. 

V domácich podmienkach si však jednoducho pripravíme jednodruhové čaje na prostatu. Využiť možno čerstvé i sušené byliny. Nikdy nepoužívajte vriacu vodu, ktorá by mohla časť účinných látok zničiť. Pokiaľ máte dosť času, skúste pripraviť čaje na prostatu lúhované za studena. 

Nepreháňajte to ani s množstvom – na 0,5l vodu stačí 1-2 polievkové lyžice sušených bylín. Podľa jednotlivých druhov sa čaj popíja v priebehu celého dňa po dúškoch, nie je dobré vypiť hneď ráno dva veľké hrnčeky. 

Domáce čaje môžu byť aj zábavným koníčkom, ku ktorému odporúčame zaobstarať si aspoň odbornú knihu.
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa