Výživové doplnky na prostatu: v ich zložení hľadajte hlavne zinok

Pre mužské zdravie sú dôležité dva prvky: zinok a selén. Prečítajte si, ako konkrétne fungujú výživové doplnky na prostatu a aké sú ďalšie spôsoby, ako možno zinok a selén doplniť.

Výživové doplnky na prostatu: v ich zložení hľadajte hlavne zinok

Prečo práve zinok a selén? 

Oba prvky sa v bežnom jedálničku vyskytujú skôr v menšej miere. Zároveň sú pre mužov úplne kľúčové. Presnejšie povedané, starajú sa o prostatu, močové cesty a pohlavné ústrojenstvo. Všetko tu so všetkým súvisí a navzájom sa ovplyvňuje, preto je dobré starať sa o túto oblasť ako o celok. 

Štatistiky uvádzajú, že 60 % mužov nad 60 rokov sa stretáva s problémami s prostatou. Nemusia byť vážne, zato sú nesmierne otravné a obmedzujú pohodlný život. Preto na svoje mužské zdravie myslite včas a začnite sa zaujímať o to, aké vitamíny a minerály by vám nemali chýbať. 

Zinok okrem iného prispieva aj k normálnej plodnosti a reprodukcii. Udržuje ideálnu hladinu mužského pohlavného hormónu a ako bonus je dobrý na imunitu. 

Selén podporuje tvorbu spermií a takisto pôsobí ako antioxidant. Aj selén prispieva k udržaniu hladiny testosterónu v krvi.

potraviny bohaté na zinok

Zinok a selén v potravinách

Akýkoľvek  vitamín či minerál možno doplňovať aj v rámci pestrého jedálnička. So zinkom je to o niečo jednoduchšie než so selénom: úplne najbohatšie sú naň ustrice. Pretože v našich končinách nejde o dostupnú potravinu, staviť môžete napríklad na tekvicové (ale i iné) semienka, strukoviny alebo trebárs tofu. Zinok je v menšej miere aj v červenom mäse. 

Selén má tiež jeden superzdroj: para orechy. Ten, kto im príliš neholduje, si môže dať iné druhy orieškov, celozrnné obilniny a výrobky z nich či fazule. U selénu však platí, že jeho množstvo v konkrétnej potravine je ovplyvnené tým, aká bohatá bola na selén pôda, v ktorej plodina rástla. Bohužiaľ, v posledných rokoch platí, že kvôli chudobnej pôde sú na minerály menej bohaté aj niektoré potraviny. 

TIP: živočíšne zdroje selénu a zinku mávajú v ľudskom organizme lepšie využitie než tie rastlinné. Aby sme získali potrebné množstvo, mali by sme skonzumovať slušnú dávku orieškov a semienok. Kvôli pestrosti by sme však nemali vynechávať žiadne zdroje výživy. 

Výživové doplnky na prostatu – účinné a overené

Výhodou výživových doplnkov na prostatu je fakt, že je ich zloženie preverené a vyskúšané. Vopred viete, aké množstvo účinných látok vďaka nim získate. Navyše ide o kombináciu živín, ktoré sa navzájom dopĺňajú a v účinkoch podporujú. 

Pozrime sa podrobnejšie na produkt ProstaXin: okrem selénu a zinku obsahuje aj rastlinné výťažky. Serenoa plazivá má ako jedna z mála bylín potvrdený vplyv na zväčšenú prostatu a pomáha k udržaniu dobrého stavu močového ústrojenstva. Veľmi zaujímavý je tu tiež lykopen – prirodzená súčasť rajčín, ktoré pôsobia ako antioxidant. Ten môžeme považovať za ochrancu buniek prostaty. 

Či sa už rozhodnete pre vylepšenie svojho jedálnička o potraviny bohaté na zinok a selén alebo si zaobstaráte výživové doplnky na prostatu, môžete si byť istý v jednom: pre svoju prostatu robíte to najlepšie!
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa