Kde je prostata a aké má funkcie? Toto by ste mali vedieť!

Poďme si povedať niečo viac o mužskom orgáne, ktorý vie tak často potrápiť. Kde je prostata, prečo spôsobuje problémy a je možné pre to niečo urobiť?

Kde je prostata a aké má funkcie? Toto by ste mali vedieť!

Veľká ako gaštan, ale aj ako citrón

Prostata má guľovitý tvar a svojou veľkosťou za normálnych okolností pripomína napríklad gaštan. Má teda len niekoľko centimetrov. Kde je prostata? Leží v oblasti panvy blízko močovej rúry. Ak je všetko tak ako má, muž o nej vôbec nevie. Prostata sa ale často zväčšuje a podľa všetkého sa tento problém týka asi 60 % mužov vo veku nad 60 rokov. Taká zväčšená prostata môže dorásť až do veľkosti menšieho citrusu. 

Asi je vám jasné, že ak prostata násobne zväčší svoju veľkosť, nemôže sa na svoje miesto zmestiť. Tým, že tlačí na močové cesty, spôsobuje veľký diskomfort.

Prostata je dôležitá pre spermie

Produkuje prostatický sekrét, ktorý obsahuje výživu pre spermie a pomáha im udržať sa pohyblivé. To je dôležité po celý život a nielen v období, keď sa pár snaží o počatie bábätka. Fungujúca prostata je skrátka symbolom mužského zdravia. 

Prostate sa tiež niekedy hovorí termínom predstojná žľaza. Je riadená pohlavným hormónom testosterónom. Najčastejším problémom, ktorý prichádza s vekom, je nezhubné zväčšenie prostaty. To síce samo o sebe neznamená nič vážne. Zato prináša mnoho veľmi nepríjemných prejavov. Prostata môže ale byť zväčšená na základe zhubného ochorenia, čo sami nepoznáme a preto sa tak odporúča preventívne vyšetrenie prostaty, ktoré odhalí všetko včas. Riešenie, s ktorým sa neotáľa, vždy prináša oveľa lepšie výsledky liečby!

Zväčšená prostata je zásah do života

Predstavte si, že niečo také banálne, ako ísť si na toaletu, bude problém. Nepôjde to kdekoľvek a kedykoľvek, zato to bude potrebné čím ďalej častejšie. Obvykle prináša zväčšená prostata nočné močenie, čo vedie k problémom so spánkom. Je nepríjemné neustále odchádzať na WC počas návštevy alebo pracovnej schôdzky. Narušený je aj intímny život. Pri samotnom vykonaní potreby odchádza moč po kvapkách, alebo slabým prúdom. Mechúr nie je dostatočne vyprázdnený a vy musíte ísť o chvíľu zase.

To všetko môže byť dôvodom na to, starať sa o svoje mužské zdravie! Už po štyridsiatke myslite na to, že je dobré doplňovať zinok a selén. Dva prvky pre mužov, ktoré podporujú nielen zdravie prostaty, ale celého pohlavného ústrojenstva. V prípade, že už vás prostata začala trápiť, je užitočná napríklad rastlina serenoa plazivá. Má pozitívny vplyv pri zväčšení prostaty. Samozrejmosťou je ale najprv zdravý životný štýl – obmedziť fajčenie a pitie alkoholu, dostatočne spať a venovať sa aktívnemu pohybu najlepšie na čerstvom vzduchu. 


ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa