Zinok v potravinách: Tri potraviny obsahujúce zinok, ktoré by u vás doma nemali chýbať

Potrebujeme ho nielen pre zdravú prostatu. A pretože ho mávame skôr nedostatok, pripomeňme si, ktoré potraviny obsahujúce zinok sa oplatí jesť čo najčastejšie.

Zinok v potravinách: Tri potraviny obsahujúce zinok, ktoré by u vás doma nemali chýbať

S čím nám pomôže zinok?

V závislosti od jeho množstva sa naň môžeme spoľahnúť v prípade, že:

  • Chceme podporiť zdravie prostaty.
  • Záleží nám na udržaní plodnosti.
  • Potrebujeme zdravé kosti, svaly, vlasy a nechty.
  • Usilujeme o odolnú imunitu.

V týchto oblastiach je zinok skutočný šampión. Vedeli ste, že veľa ľudí trápi jeho nedostatok? Jednak jeme málo potravín obsahujúcich zinok, okrem toho sú ale tieto zdroje na zinok stále chudobnejšie. Má na to totiž vplyv kvalita pôdy, ktorá je stále horšia. Preto by nás malo zaujímať, ako boli naše potraviny vypestované a spracované.

Čo jesť, keď chcete doplniť zinok?

Tmavé druhy mäsa

Teľacie, hovädzie, jahňacie, divina, ale napríklad aj stehenné morčacie mäso (a okrem toho tiež vnútornosti) sú dobrým zdrojom zinku. Zároveň môže byť mäso aj významným zdrojom tukov, preto vyberajte chudé časti. Tí, ktorí mäso nejedia vôbec, by sa mali mať pri zinku na pozore a aktívne vyhľadávať jeho rastlinné zdroje. 

Celozrnné obilniny a strukoviny

Opäť máme na výber širokú škálu a preto je fajn strukoviny i obilniny striedať. Pozrite sa na nové recepty v cudzokrajných kuchárskych knihách. Iné národy totiž majú vo zvyku konzumovať iné prílohy, ktoré ľahko oživia náš zažitý jedálny lístok. Strukoviny sú navyše plné ďalších vitamínov, minerálov a vlákniny a pre vegetariánov sú vítaným zdrojom bielkovín. Čo sa zinku týka, vyššiu využiteľnosť v tele má ten, ktorý pochádza zo živočíšnych potravín.

Orechy a semienka

Veľa zinku nájdeme napríklad v tekvicových semienkach, sezame, mandliach a vlašských orechoch. Je celkom škoda, že u mnohých ľudí sa orechy alebo semená v jedálnom lístku skoro nevyskytujú. Pritom v prirodzenej, tepelne neupravenej forme sú výborným zdrojom zdravých tukov, minerálov a vlákniny. Pridajte si ich do šalátu, raňajkovej kaše alebo nimi nahraďte čipsy pri sledovaní televízie. Pamätajte ale, že oriešky sú celkom kalorické a podľa toho by sme s nimi mali zaobchádzať.

Zaujímavosť: veľké množstvo zinku nájdeme v ustriciach. Nie je to potravina, ktorú máme bežne doma. Ak ich ale máte radi, doprajte si ich napríklad aspoň na dovolenke.


ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa