3 veci, ktoré spôsobujú inkontinenciu alebo samovoľný únik moču u mužov

Inkontinencia sa netýka len žien či seniorov. Prečítajte si, čo ju najčastejšie spôsobuje a ako úspešne riešiť samovoľný únik moču u mužov.

3 veci, ktoré spôsobujú inkontinenciu alebo samovoľný únik moču u mužov

Čo je to inkontinencia?

Ide o stav, kedy dochádza k úniku moču, ktorý daná osoba nedokáže ovládať vôľou. Príčin môže byť celý rad a v tomto článku si rozoberieme tri najčastejšie. Inkontinencia môže postihnúť človeka prakticky v akomkoľvek veku alebo akéhokoľvek pohlavia. 

Uvádza sa, že samovoľný únik moču u mužov sa týka zhruba 5 % mužov do 45 rokov, vo veku 65-75 rokov je to však už 21 %. 

Zdá sa vám to číslo vysoké? Málokto sa s takýmito ťažkosťami pochváli. Bohužiaľ, to znamená aj zanedbávanie zdravotnej starostlivosti a zhoršovanie problémov s močením, ktoré sú ľahko riešiteľné. 

Samovoľný únik moču u mužov spôsobený prostatou

Patrí medzi tie najčastejšie. Prostata je guľatý orgán ležiaci v panve, ktorý má s vekom tendenciu zväčšovať sa. V takom prípade začne tlačiť na svoje okolie a vzniká problém s močením. Muži musia chodiť na toaletu oveľa častejšie, majú pocit, že sa nevymočili úplne, alebo ich ťažkosti rušia počas noci. 

Stresová inkontinencia

Vzniká zmenou vo vnútrobrušnom tlaku. To sa stáva, keď si kýchneme, urobíme prudký a nezvyčajný pohyb či trpíme oslabeným panvovým dnom. Vplyv má v tomto prípade aj obezita a nesprávne držanie tela. Stresová inkontinencia sa preto nezaobíde bez toho, aby sme sa zamerali na celú oblasť panvy a brucha. 

Príčina v ďalších ochoreniach

Samovoľný únik moču u mužov môže byť tiež následkom najrôznejších vážnych chorôb. Typicky ide o ochorenie nervovej sústavy, ale napríklad aj cukrovky. Pokiaľ vás stretnú problémy s močením, nemusíte sa hneď obávať najhoršieho scenára. Určite však navštívte odborníka, aby sa podobné choroby vylúčili. 

samovoľný únik moču - ilustračný obrázok

Ako sa dá riešiť samovoľný únik moču u mužov?

Predovšetkým je dobré zamerať sa na prevenciu. Znamená to pravidelné prehliadky u lekára. Najväčšia časť práce je však na nás samotných: dodržiavanie pitného režimu, rozumná miera pohybu, vynechať fajčenie a pitie alkoholu. 

Na prostatu existuje aj mnoho výživových doplnkov. Dajte prednosť tým s prírodným zložením a overenými surovinami. Vynikajúce sú tie s obsahom zinku, ktorý je dôležitý pre zdravie prostaty. Podobne pôsobí tiež selén. Čo sa rastlinných výťažkov týka, odporúčame serenou plazivú alebo Saw palmetto. Pomáha udržovať normálnu funkciu močového systému a priaznivo pôsobí pri zväčšení prostaty. 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa