Keď človeka trápi tlak na močový mechúr

Neustále máte nutkanie ísť na toaletu a trápi vás tlak na močový mechúr? Potom môže ísť o problémy s prostatou. Prečítajte si, ako ich udržať v dobrej forme:

Keď človeka trápi tlak na močový mechúr

Tlak na močový mechúr často spôsobí zväčšená prostata

Jej veľkosť sa môže niekoľkokrát zmeniť a kvôli tomu sa už nevojde na svoje miesto a tlačí na okolitú oblasť. Zo všetkého najviac trpí močová trubica, ktorá sa môže čiastočne sploštiť a moč neodteká von tak, ako by mal. Tekutina sa hromadí a vytvára tlak na močový mechúr, čo nás prakticky neustále núti odskočiť si. Bohužiaľ je vyprázdnenie komplikované – prostata vytvorí takú prekážku, ktorú možno jednoducho odstrániť. 

Odlišujte tlak od bolesti a rezania

Problémy s močovými cestami sa môžu prejaviť najrôznejšími spôsobmi. Je dobré sa v pokoji zamyslieť nad tým, čo je ešte v norme a kvôli čomu by sme mali navštíviť odborníka. Varovať by nás mala predovšetkým bolesť, rezanie, bodanie alebo kŕčové stavy. Tie môžu byť prejavom zápalu alebo vážnejších problémov. 

Tlak na močový mechúr môže znamenať citlivý močový mechúr, počiatky prechladnutia alebo skrátka iba jeho preplnenosť. Pokiaľ to však trvá dlhšie, kontaktujte lekára. 

Čo robiť pre zdravú prostatu?

Pripravte sa včas. Muži stredného veku by sa mali zamerať na zdravší životný štýl, aby neskôr nepocítili následky. Prostate škodí alkohol aj fajčenie. Navyše, tieto neresti spôsobia aj omnoho závažnejšie ochorenia, ako je zväčšená prostata. Určite navštevujte aj preventívne prehliadky u urológa.

muž pijúci pivo

Rozhodne je dobré naučiť sa dodržovať pitný režim – pite hlavne čistú vodu alebo bylinné čaje, ktoré podporia zdravie močových ciest. Pite pravidelne a aspoň 2l tekutín denne, aby sa mohli odplavovať škodlivé látky. 

Prostata si tiež žiada dostatočný prísun zinku. Tento prvok sa podieľa na tvorbe spermií a má pozitívny vplyv na zdravie prostaty. Ostatne, v tomto orgáne sa tiež koncentruje. Muži ocenia i jeho schopnosť udržať normálnu hladinu testosterónu v krvi. 
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa