Čo pomáha na časté močenie?

A čo je jeho príčinou? Zvyčajne ide o zväčšenú prostatu, ktorá trápi viac ako polovicu mužov nad šesťdesiat rokov. Prečítajte si, ako tomu predchádzať a čo pomáha na časté močenie v prípade, že sa vás to už týka.

Čo pomáha na časté močenie?

Kedy sa môžu objaviť problémy s prostatou?

Niekedy aj po štyridsiatke, ale zvyčajne je to o niekoľko rokov neskôr. Aj preto by muži v tomto veku nemali zanedbávať preventívne lekárske prehliadky, ktoré sú bezplatné. Vďaka nim sa zväčšená prostata odhalí v ranom štádiu, čo znamená aj jednoduché riešenie problému.

Podľa štatistík približne 60 % mužov po 60. roku života trpí problémom s prostatou, čo vôbec nie je malé číslo. Zväčšená prostata prináša ťažkosti, ako je časté močenie, nočné močenie, neutíchajúce nutkanie odskočiť si alebo problémy so samotným močením. To asi neláka nikoho z nás...

Čo môžete urobiť pre zdravie prostaty?

V prvom rade je to zdravý životný štýl. Prostate neprospieva fajčenie ani alkohol. Je to neustále opakovaná téma, ale faktom je, že tieto návykové látky majú nepriaznivý vplyv na celé močové ústrojenstvo.

Okrem toho je dobré podporovať prostatu dostatočným príjmom vitamínov a minerálov. Zinok a selén tu zohrávajú dôležitú úlohu. Oba prvky možno označiť za základ mužského zdravia. Podieľajú sa aj na reprodukčnej schopnosti. Uvedené živiny môžeme doplniť bylinnými extraktmi. Pozitívny účinok pri zväčšenej prostate má serenoa plazivá alebo saw palmetto. 

prostata

Čo ak ma už niečo trápi? Čo pomáha na časté močenie?

Určite je chybou piť menej. Dostatočný pitný režim je dôležitý pre správne fungovanie celého močového systému. Ak by ste pili menej, moč by bol len koncentrovanejší a viac by vás dráždil ísť na toaletu. Vplyv má aj psychika. Keď sa muž dostane do začarovaného kruhu a bojí sa vyjsť na verejnosť, pretože v blízkosti nemusí byť toaleta, je čas riešiť problém aj po psychickej stránke.

Ďalším krokom, ktorý pomôže pri častom močení, je návšteva urológa. Ten posúdi váš celkový zdravotný stav a odporučí vám riešenie šité na mieru.
 

ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa