Samovoľný únik moču u mužov súvisí s kondíciou panvového dna

Samovoľný únik moču u mužov i žien vzbudzuje mnoho obáv. Okrem štandardnej liečby sa môžete naučiť, ako cvičiť panvové dno. Z článkov na internete toho ale veľa nezistíte.

Samovoľný únik moču u mužov súvisí s kondíciou panvového dna

Kto trpí na inkontinenciu?

Sú to muži aj ženy a vzhľadom na to, že únik moču má súvislosť s vekom, uvádza sa, že na neho trpí približne tretina populácie nad 65 rokov. Zároveň chceme pripomenúť, že to zďaleka nie je problém iba seniorov. Inkontinencia trápi mnoho žien po pôrode, pretože vplyvom telesných zmien dochádza k veľkej záťaži na štruktúry a orgány v panve. Dá sa povedať, že inkontinenciu môže mať, aj keď len dočasne, prakticky ktokoľvek – napríklad kvôli chorobe, úrazu alebo ochabnutým svalom panvového dna. Rozhodne nie je dôvod sa hanbiť. Čím skôr vyhľadáte pomoc, tým jednoduchšie a efektívnejšie bude riešenie.

Zamerajte sa na kondíciu panvového dna

Nech ste ktokoľvek a príčina vašej inkontinencie je akákoľvek, môžete sa naučiť, ako cvičiť panvové dno. Lekár vám určite odporučí bežné riešenia tohto problému, tie je ale dobré podporiť na viacerých frontoch. Inkontinencia totiž často vznikne v dôsledku zle fungujúceho panvového dna.

Panvové dno je pletenec svalov, ktoré si môžete predstaviť ako košík alebo misku. Ak sú v poriadku, majú schopnosť pomôcť telu udržať moč. Keď tomu tak nie je, môže odchádzať po kvapkách von ako voda z neúplne zatvorenej fľaše.

Často sa hovorí o oslabenom panvovom dne. Môže byť však aj preťažené, alebo nesprávne naladené. Každý sval má totiž svoju vlastnú úlohu a ak dôjde k tomu, že jeho prácu prevezme iný sval, nikdy to nebude fungovať.

V akom stave je vaše panvové dno zistí len odborník – najlepšie fyzioterapeut. Vplyv má celkové držanie tela, správne dýchanie či spôsob chôdze. 

Prečo sa neučiť cviky z internetu?

Samozrejme tu nájdeme aj dobré odporúčania a spoľahlivé návody. Lenže každý máme inú príčinu inkontinencie a málokedy je možné aplikovať univerzálny návod na to, ako cvičiť panvové dno. Samovoľný únik moču u mužov sa trochu líši od ženských problémov. A tiež sa neustále posúvame vpred v tom, čo vieme. Ešte pred pár rokmi sa odporúčalo prerušované močenie a zatínanie zvieračov. Teraz je už preukázané, že toto nie je dobré cvičenie panvového dna. Zatiaľ čo jeden potrebuje posilnenie, iný skôr uvoľnenie svalov.

Preto odporúčame konzultáciu s odborníkom, ktorý vám určí cviky na panvové dno na mieru. Každodenné cvičenie potom budete môcť vykonávať v pohodlí domova.


ProstaXin balení

ProstaXin

Pre ničím nerušený spánok a zdravú prostatu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.

Odosiela sa